Producătorul american de cipuri Wolfspeed intenţionează să construiască o fabrică în Germania de peste 2 miliarde de euro

Redacția ian. 22, 2023 0 comentarii
cip chip cipuri semiconductor sursa TSMC

Producătorul american de cipuri Wolfspeed intenţionează să construiască o fabrică în Germania pentru mai mult de 2 miliarde de euro (2,17 miliarde de dolari), potrivit publicaţiei Handelsblatt, citată de Reuters.

Furnizorul auto german ZF va deţine o participaţie minoritară minoritară la fabrica de cipuri, a relatat ziarul de afaceri, citând surse familiare cu proiectul.

Producţia ar trebui să înceapă peste patru ani la locaţia din micul land Saarland, din sud-vestul Germaniei, se mai arată în articol.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Saarland a refuzat să comenteze. Wolfspeed nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii în afara orelor normale de lucru. ZF a refuzat să comenteze.

Intel a numit anul trecut Magdeburg, Germania, ca locaţie pentru noul său complex de producţie de mega-cipuri, o parte cheie a investiţiilor sale de 88 de miliarde de dolari în Europa.

Foto: TSMC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *