Producătorul american de mașini electrice Lucid analizează scumpirea modelelor viitoare din cauza inflației

Redacția mart. 18, 2022 0 comentarii
lucid-air-exterior-09

Producătorul de mașini electrice american Lucid analizează creșterea prețurilor pentru modelele viitoare, a declarat joi șeful său executiv, invocând „presiuni inflaționiste uriașe”, dar a spus că compania s-a angajat să onoreze prețurile pentru deținătorii de rezervări existenți.

„Este inevitabil că va trebui să ne uităm la punctele de preț ale modelelor care vor apărea în viitor”, a declarat directorul general Peter Rawlinson pentru Reuters, invocând creșterea prețurilor la nichel după ce Rusia a invadat Ucraina.

“Ceea ce vrem să facem este să ne onorăm și să ne respectăm angajamentele față de deținătorii de rezervări existenți. Cred că asta a fost prost primit pe piață cu Rivian.” El se referea la decizia din această lună a producătorului de camioane electrice Rivian de a majora prețurile la rezervările existente și apoi de a inversa cursul după ce consumatorii au protestat.

Tesla a crescut recent prețurile vehiculelor în Statele Unite și China, după ce CEO-ul Elon Musk a declarat că cel mai mare producător de mașini electrice se confruntă cu presiuni inflaționiste semnificative în materie de materii prime și logistică.
Lucid și-a redus în februarie prognoza de producție pentru acest an la o gamă de 12.000 până la 14.000, de la ținta inițială de 20.000 de vehicule, invocând „provocări extraordinare legate de lanțul de aprovizionare și logistică”. Acțiunile sale au scăzut după acel anunț.

Rawlinson a declarat joi că blocajele au fost cauzate de câțiva furnizori de sticlă pentru parbriz, covoare și unele piese ornamentale exterioare.

„Sunt super frustrat pentru că nu suntem blocați de cipuri de siliciu, nu suntem blocați de capacitatea noastră de a face motoare electrice”, a spus Rawlinson.

Trecerea la alți furnizori pentru acele piese ar compromite calitatea, a spus el.

El a pus la îndoială că Rivian ar putea să facă profit din pickup-urile sale fără a crește prețurile, având în vedere costurile pachetelor de baterii.

„Nu cred că noi am putea, cu cea mai bună tehnologie din lume, să facem un pick-up practic și accesibil”, a spus Peter Rawlinson .

Tesla, care își dezvoltă propriul pick-up electric, se confruntă cu o „provocare principală” în a-l face accesibil, a declarat CEO-ul Elon Musk luna aceasta. „Dacă este extrem de greu să faci acest lucru pentru Tesla, în ciuda economiilor noastre de scară mult mai mari și a tehnologiei mai bune, atunci este aproape imposibil pentru alții”, a spus Musk.

Sursa foto: Lucid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.