Producătorul auto Stellantis suspendă producția de vehicule în Rusia

Redacția apr. 19, 2022 0 comentarii
stellantis

Producătorul auto Stellantis a declarat marți că suspendă producția la fabrica sa din Rusia din cauza dificultăților logistice și a sancțiunilor impuse Moscovei, scrie Reuters.

Al patrulea producător auto din lume, care a produs și vândut mărcile Peugeot, Citroёn, Opel, Jeep și Fiat în Rusia, deține doar 1% din piața auto din țară.

Compania are o fabrică de producție de furgonete în Kaluga, la aproximativ 201 kilometri sud-est de Moscova, deținută în comun cu producătorul auto japonez Mitsubishi, care a oprit producția la unitatea sa la începutul acestei luni.

Stellantis a suspendat deja toate exporturile și importurile de vehicule cu Rusia, în urma invaziei Ucrainei de către Moscova, mutând producția în Europa de Vest. De asemenea, a spus că îngheață planurile pentru mai multe investiții în țară. Producția de furgonete din Kaluga a rămas doar pentru piața locală.

Zeci de companii străine au anunțat închiderea temporară a magazinelor și fabricilor din Rusia sau au spus că părăsesc țara definitiv, de când Rusia a început ceea ce ea numește „o operațiune militară specială” în Ucraina pe 24 februarie.

Directorul executiv al Stellantis, Carlos Tavares, a declarat la sfârșitul lunii martie că grupul va trebui să închidă uzina din Kaluga în scurt timp, deoarece rămâne fără piese.

Sursa foto: Stellantis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.