Producătorul de ciment Holcim a investit peste 15 milioane de euro la fabrica de BCA din Adjud, pentru automatizarea proceselor și extinderea capacității de producție

Redacția nov. 16, 2023 0 comentarii
Holcim

Producătorul de ciment și materiale de construcții Holcim România a investit peste 15 milioane de euro în tehnologie de ultimă generație pentru creșterea cu circa 45% a capacității de producție a fabricii de BCA (beton celular autoclavizat) de la Adjud, județul Vrancea, anunță compania într-un comunicat de presă.

„Investiția a presupus automatizarea proceselor și extinderea capacității de producție a fabricii, pe care ne-am dorit să le realizăm pentru armonizarea operațiunilor la nivelul standardelor Holcim, dar și pentru a aduce clienților noștri cele mai performante produse. Odată cu investiția a fost înlocuită complet linia de producție anterioară, veche de aproape 50 de ani. Împreună cu partenerul nostru tehnologic, Aircrete, am regândit întregul proces industrial, eficientizându-l și sporind gradul de siguranță în muncă”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România și Market Head Moldova.

Retehnologizarea a fost realizată cu echipamente și tehnologie furnizată de Aircrete Europe, companie care dezvoltă și produce tehnologie dedicată producției de beton celular autoclavizat, cu experiență în peste 100 de fabrici din peste 50 de țări, de pe șase continente. 

Cornel Banu, Director Industrial Holcim România și Moldova, afirmă: „Fabrica de la Adjud a avut întotdeauna un produs de foarte bună calitate, apreciat de către clienții noștri. În urma investiției și cu ajutorul know-how-ului intern, a oamenilor și echipamentelor, avem acum un produs superior calitativ și printre cele mai performante din România.”

Tot în acest an Holcim România a mai finalizat două investiții, una de creștere a capacității de producție la fabrica de ciment din Câmpulung și una pentru deschiderea unei noi stații de agregate de tip greenfield, în localitatea Neudorf, județul Arad.

În 2019, Holcim România a achiziționat integral acțiunile Somaco Grup Prefabricate, inclusiv fabrica de BCA de la Adjud, care face astăzi parte din structura operațională a Holcim România. Astfel, produsele BCA Somaco sunt comercializate astăzi sub brandul Performo BCA, un produs nou lansat pe piață de Holcim.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, cinci stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor) și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).

Sursa: Holcim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *