Producătorul de ciment Holcim a investit peste 25 milioane de euro pentru creșterea capacității de producție a fabricii de ciment din Câmpulung

Fabrica Holcim Campulung

Producătorul de ciment Holcim România a anunțat, vineri, că a realizat o investiție de peste 25 de milioane de euro pentru creșterea cu aproximativ 20% a capacității de producție a fabricii de ciment din Câmpulung. Investiția vine la 15 ani după implementarea unui alt proiect major de retehnologizare a fabricii, în valoare de peste 100 milioane euro.

„Holcim crede în capacitatea de dezvoltare a economiei românești, de aceea sunt realizate investiții mari și constante atât în capacitățile de producție existente, precum și în noi oportunități de business. În urma acestei noi investiții, putem spune că fabrica de ciment de la Câmpulung devine cea mai modernă fabrică de ciment din România, răspunzând cu responsabilitate nevoilor clienților noștri de a construi cu materiale de construcții performante. Totodată, continuăm să asigurăm locuri de muncă atractive și contribuim la dezvoltarea locală”, a declarat Cornel Banu, Director Industrial Holcim România și Moldova.

Scopul investiției este acela de a adresa nevoia de ciment existentă pe piața de construcții din România, dar și de a consolida eforturile Holcim de a avea operațiuni durabile, eficientizând procesul logistic și diminuând volumul de emisii de CO2 provenite din transportul pe distanțe lungi a materialelor de construcții.

De altfel, de la preluarea activității în România (1997) și până la finalul anului 2022, Holcim a investit peste 900 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *