Producătorul de mașini electrice chinez Xpeng lucrează, prin Xpeng Heitech, la producția unei mașini electrice zburătoare

Xpeng

Chinezii de la Xpeng, producători de mașini electrice, intenționează să creeze și mașini electrice zburătoare prin intermediul diviziei Xpeng Heitech începând din 2024. Modelul Voyager X2 aflat în dezvoltare oferă spațiu pentru doi pasageri.

Xpeng Heitech a fost fondată în 2013 și este susținută financiar de fondatorul și CEO-ul Xpeng, He Xiaopeng. Startup-ul nu dezvoltă un eVTOL pentru serviciile de taxi aerian, ci ceea ce este de fapt o mașină electrică de zbor. Așa cum a spus fondatorul companiei Zhao Deli la Congresul Mondial al Vehiculelor pentru Energie Nouă, vehiculul ar trebui să poată parcurge până la 600 de kilometri pe drum, dar nu a oferit niciun detaliu despre autonomie în modul de zbor.

O încărcare a bateriei ar trebui să fie suficientă pentru 35 de minute de zbor, iar viteza maximă este de 130 km / h. Potrivit presei chineze, altitudinea maximă de zbor este de 1.000 de metri. În plus față de traseele urbane scurte, modelul este destinat și pentru transportul ambulanțelor sau patrulele poliției.

Voyager X2 este deja a cincea generație a conceptului de mașină zburătoare al Xpeng Heitech. Potrivit lui Zhao Deli, fuselajul X2 este realizat din compozite din fibră de carbon și se spune că cântărește 560 de kilograme cu baterii. Sarcina utilă maximă este de 200 de kilograme, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru doi pasageri.

Într-un interviu, Zhao Deli a spus că, după cercetări de piață extinse, s-a ajuns la concluzia că „gama de preț pentru o mașină de lux era potrivită pentru produs”. El a menționat o sumă de 105.000 leuro până la 198.000 de euro.

Sursa foto: Xpeng

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.