Producătorul de materiale de construcții Cemacon a încheiat anul 2022 cu un profit net de aproape 70 milioane lei și afaceri de 221 milioane lei

Redacția feb. 14, 2023 0 comentarii
cemacon fabrica

Producătorul de materiale de construcții Cemacon a încheiat anul 2022 cu un profit net de 69,8 milioane lei și a înregistrat o cifră de afaceri de 221 milioane lei, în creștere cu 26% față de 2021, potrivit unui raport la Bursa de Valori București (BVB).

Conform raportului, toate aceste rezultate au venit într-un context economic destul de dificil de anticipat, cu multe modificări în zona de resurse energetice, creșterea dobânzilor și o inflație generalizată. „Neavând o predictibilitate și o stabilitatea a costurilor pentru energie electrica și gaz, am reușit să fructificăm investiția în centrala de cogenerare, implementată în luna mai a anului 2021”, transmite compania.

Tot în anul 2022 Cemacon a primit o finanțare nerambursabilă de 45% din valoarea investiției, pentru un parc fotovoltaic cu o putere instalata de 1 MWH, prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian 2014‐2021, Programul pentru Energie în România Apel 3.1 ‘Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile’

„Proiectul este în curs de implementare și ne asteptăm ca în a 2-a jumătate a anului 2023 să beneficiem de pe urma acestei noi investiții”, potrivit companiei.

Raportul mai transmite că liniile de producție au operat la capacitate, neexistând întreruperi majore ale fluxului de producție, ceea ce a permis obținerea unor sinergii operaționale semnificative, cu impact direct în costul de producție și în profitabilitatea companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *