Producătorul de mezeluri Elit, deținut de chinezii de la Smithfield, cumpără compania Goodies Meat Production. Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția

Redacția apr. 10, 2023 0 comentarii
carne vanzare

Elit SRL, companie producătoare de mezeluri din România, deținută de chinezii de la Smithfield, preia compania Goodies Meat Production SRL, după ce Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Elit SRL din județul Alba face parte din grupul Smithfield, afiliat al WH Group. Grupul Smithfield desfășoară o gamă variată de activități în România, printre care creșterea suinelor, producția și comercializarea de carne proaspătă, carne semiprocesată și carne procesată (de exemplu mezeluri). Compania Elit a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 637 milioane de lei, un profit net de 59 milioane de lei și avea 1.835 de angajați, potrivit datelor din platforma Confidas.

Goodies Meat Production SRL din județul Prahova produce și comercializează mezeluri, activitatea sa fiind concentrată pe producția de produse marcă proprie (private label) pentru anumiți retaileri. Compania a avut 179 milioane de lei în 2021, un profit net de 21 milioane de lei și avea 280 angajați, conform datelor din platforma Confidas.

Foto: Agrointel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *