Producătorul local de mase plastice Omnia Plast anunță că și-a digitalizat procesele de producție de la intrarea materiei prime până la livrare

Redacția iun. 20, 2023 2 comentarii
digitalizare

Omnia Plast, producător local de mase plastice, anunță că și-a digitalizat procesele de producție și a susținut o dezvoltare accelerată a activității cu ajutorul soluției Charisma ERP oferită de furnizorul de sisteme informatice TotalSoft, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, principalul obiectiv atins de companie prin utilizarea soluției digitale constă în gestionarea integrată a proceselor de producție, de la intrarea materiei prime până la livrare, respectiv planificarea activității în funcție de rapoartele obținute.  

Omnia Plast, parte a grupului italian Sunino Spa, specializat în producția de mase plastice, a crescut de la 250 de angajați, în anul 2006, la o echipă de circa 1.300 de oameni și o cifră de afaceri de aproximativ 53 de milioane de euro, în prezent. Dezvoltarea companiei a fost susținută, printre altele, de soluția Charisma ERP, oferită de TotalSoft, prin care Omnia Plast și-a atins țelul de integrare și gestionare unitară a procesului de producție, livrare și raportare. 

„Inițial, lucrurile se puteau gestiona în mai multe softuri standard, însă odată cu creșterea înregistrată, am simțit nevoia de  centralizare a acestora, tocmai pentru a putea controla producția cât mai bine și a avea rapoarte în funcție de care să putem să ne îmbunătățim activitatea. Charisma ne-a ajutat să implementăm un sistem propriu în care să poată lucra toți cei implicați, într-un mod direct”, a declarat Alexandru Grancea, manager general Omnia Plast.

„Printre obiectivele atinse de companie prin implementarea soluției TotalSoft se numără: urmărirea stocurilor, urmărirea fluxului de producție cu ajutorul unui sistem de programare automat, respectiv optimizarea și eficientizarea fluxurilor existente. Atingerea acestor deziderate a adus o serie de beneficii precum: urmărirea rețetarului într-un singur ecran, eficientizarea achizițiilor, monitorizarea constantă a vânzărilor, respectiv urmărirea producției prin scanare, reușind, astfel, să elimine toate erorile umane și timpii pierduți în acest proces. Pe scurt, compania a obținut integrarea întregii activități într-un singur soft”, potrivit comunicatului de presă.

Foto: USAMV

Comentarii

  1. Nicio bucurie. Vedem cum incepe sa se manifeste controlul tehnologiei asupra omului. Unii viseaza “comprimarea timpului” ptr si mai multi bani. Si uite asa presiunea pe cel ce munceste creste. Si el tace, pana cand vine robotelul si-i futa munca. Si deja e prea tarziu

  2. Felicitari, este o alegere inspirata! Criber Net foloseste de 10 ani sistemul ERP in activitatea de productie si am ajuns la concluzia ca acest soft trebuie in permanenta imbunatatit, ca sa tina pasul cu dezvoltarea companiei. Dar, da, e cu adevarat util si nu presupune reducerea numarului de anagajati. Este, practic, o mana de ajutor care nu oboseste niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *