Producătorul de prăjituri Senneville, business antreprenorial lansat în Timișoara, anunță că deschide o fabrică de deserturi refrigerate la Călan, în județul Hunedoara. Noua fabrică a avut nevoie de o investiție de 4 milioane de euro, conform reprezentanților firmei.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Fabrica se desfășoară pe un teren de aproximativ 6.000 metri pătrați, cu o unitate construită de aproape 2.000 metri pătrați. Aceasta include o hală de producție, camere frigorifice de ultimă generație, spații de depozitare și logistică la standarde europene.
Investiția a fost realizată din fonduri proprii ale companiei Senneville, finanțare bancară și din fonduri europene accesate pentru linia de echipamente tehnologice, prin Programul Tranziție Justă, alături de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest).
Capacitatea de producție de la Călan este triplă față de unitatea anterioară din Timișoara, iar numărul de angajați din noua fabrică se ridică la 50 în prezent, a transmis compania. Compania Senneville are în total 70 angajați. Principalele roluri ale echipei Senneville din fabrica de deserturi refrigerate sunt operatorii de pe liniile automatizate de coacere și glazurare, specialiștii în mixare și tehnologii alimentari și personal de control calitate.
“Noua fabrică de la Călan este esențială pentru atingerea capacității maxime a gamei refrigerate și consolidează prezența Senneville în retailul modern din România. În plus, avem nevoie de investiții noi în unități de producție în domeniul alimentar pentru reducerea dependenței de importuri. Echilibrarea deficitului comercial import-export reprezintă una dintre cele mai mari nevoie structurale ale economiei românești”, a declarat David Alb, CEO Senneville.
Potrivit Senneville, noile investiții în producție din domeniul alimentar au loc într-un context comercial complicat, în care retailerii ar putea să accelereze inițiativele proprii de dezvoltare care au la bază misiunea de a susține producătorii români.
Pe partea de IKA, producătorul de deserturi Senneville lucrează în prezent cu 5 parteneri, Kaufland, Profi, Mega Image, Auchan și Carrefour, și intenționează să se dezvolte, de asemenea, cu brandurile Arca, Senneville, Dulce de Dor și Arca Natural în noi rețele de magazine la nivel național în 2025.
Fabrica Senneville de la Călan este dotată cu echipamente provenite de la producători europeni, cu tehnologie suedeză pentru coacere controlată, cu eficiență energetică ridicată, tehnologie germană pentru mixare precisă și stabilitate în proces și tehnologie italiană pentru glazurare și decorare automată.
“Inovația este o direcție esențială, iar fiecare flux de producție e gândit modular, pentru versatilitate și scalabilitate. Această unitate de producție marchează tranziția Senneville către producție industrială certificabilă internațional, cu performanța clară a obținerii de certificare IFS v8”, mai spune David Alb.
Fabrica produce prăjituri tradiționale românești
Noua unitate Senneville din județul Hunedoara produce o gamă extinsă, cu accent pe prăjituri tradiționale românești: savarină, amandină, ecler, platouri mixte de prăjituri.