Profiturile Samsung cresc cu 50% din vânzările de cipuri

Redacția apr. 28, 2022 1 comentarii
Samsung

Samsung a raportat joi rezultate puternice, profiturile pentru primul trimestru crescând cu peste 50% în comparație cu aceeași perioadă din anul anterior, scrie CNN.

Gigantul tehnologic sud-coreean a obținut venituri de 77,8 trilioane de woni coreeni (61,3 miliarde de dolari) și 14,1 trilioane de woni coreeni (11,1 miliarde de dolari) în profit operațional, aproximativ în conformitate cu propria sa prognoză la începutul acestei luni.

Câștigurile solide sunt atribuite vânzărilor de cipuri de memorie, care au crescut cu aproape 40% de la an la an, compania încasând de aiici aproximativ 20,1 trilioane de woni (15,8 miliarde de dolari).

Divizia de telefonie mobilă a Samsung a beneficiat, de asemenea, de vânzări puternice ale celei mai noi game de smartphone-uri, despre care a spus că „s-au concentrat pe” flagship-ul Galaxy S22 Ultra. Modelele au fost lansate la un eveniment sclipitor în februarie.

Producătorul de electronice a avertizat, însă, că durerile de cap din cauza problemelor de lungă durată ale lanțului de aprovizionare vor „persista”, ceea ce duce la lipsa de componente pentru dispozitivele sale. Compania a spus că va continua să se concentreze pe eforturile de a-și consolida stocul de cipuri și senzori de imagine în acest an.

Samsung a semnalat, de asemenea, că se așteaptă la o slăbire a sentimentului consumatorilor față de smartphone-uri din cauza „conflictelor geopolitice prelungite și blocajelor în unele zone”.

Sursa foto: Samsung

Comentarii

  1. Cat de diferite sunt preturile din UE fata de cele din America … Pe langa faptul ca sunt similare, difera valuta, platim inca doua taxe : Taxa pe Saracie(Paritatea LEU/EURO) si TVA-ul, care nu-si are sensul pt. tot ce inseamna “Progres”.

    V-am zis, ‘fund-raising’ universal * referendum : “Vreti gaze ? Costa atat, impartim atat, facem atat.” Chiar mai mult : “Vrea bucuresteanul sa aiba ardeleanul gaze si viceversa ? ”

    Fund raising-ul este solutia. Daca inca mai avem vreun strop de suveranitate, am putea sa dam un exemplu lumii intregi. Ideea principala e sa nu fie furati banii … ca-i tentant, ceea ce implica Transparenta 100%. Traiasca Github !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.