Premierul Cîțu anunță un program guvernamental nou de 7 miliarde de lei pentru construirea de drumuri județene și comunale

drum expres, craiova pitesti Asfalt pe Drumul Expres Craiova - Piteşti Sursa foto: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova

Premierul Florin Cîțu a anunțat vineri un nou program guvernamental, cu buget de 7 miliarde lei, pentru proiecte ce vizează constuirea ori modernizarea drumurilor județene și comunale.

”Alocăm șapte miliarde de lei pentru proiectele care vizează drumuri județene și comunale care nu pot fi finanțate nici prin fonduri europene, nici prin PNRR sau alte surse. România trebuie să treacă la etapa următoare, trebuie să avem drumuri asfaltate în toată țara”, a scris premierul Cîțu pe Facebook.

Programul de 7 miliarde de lei este unul separat de PNDL și alte programe guvernamental și urmează să fie înființat, a declarat pentru Economedia.ro un reprezentant al guvernului.

Drumurile județene sunt gestionate de consiliile județene, iar cele comunale – de primării. Dacă noul program va funcționa după aceleași principii ca și PNDL, beneficiarii vor fi liderii locali care conduc primăriile și consiliile județene, adică o parte însemnată dintre cei care vor vota la congresul PNL din 25 septembrie noul președinte al partidului. În cursă s-au înscris până acum Florin Cîțu și Ludovic Orban.

În aceeași postare, premierul Cîțu a mai spus că ”toate investițiile aflate în derulare vor merge mai departe. Plătim la timp facturile, o premieră în ultimii 30 de ani”. Fără să îl numească, el a făcut referire la celebrul Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL), despre care Economedia a scris la începutul săptămânii că și-a epuizat bugetul.

Anunțul oficial al ministrului Cseke Attila privind epuizarea bugetului PNDL încă din luna iunie a produs nervozitate în rândul primarilor, care se tem că nu-și vor putea finanța lucrările începute. Atât premierul Cîțu, cât și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au dat asigurări că la rectificarea bugetară din luna august  bugetul PNDL va fi suplimentat.

Asfalt pe Drumul Expres Craiova - Piteşti Sursa foto: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *