Program pentru montarea de panouri fotovoltaice la instituții publice și primării, lansat de guvern la sfârşitul acestui an / Programul pentru persoane fizice, complet deraiat

G4Media oct. 20, 2022 1 comentarii
eoliene panouri solare EDP Renewables

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, joi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, că, la sfârşitul acestui an, va fi lansat un program pentru montarea de panouri fotovoltaice destinat unităţilor administrativ-teritoriale şi instituţiilor publice, transmite Agerpres.

“La sfârşitul acestui an lansăm un program special pentru unităţile administrativ-teritoriale, un program multianual din Fondul de modernizare, complementar cu cel de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectele Europene. Ca să fie foarte clar, este alt program, prin care încurajăm practic şi deschidem call-uri de proiecte, probabil finanţate 100%, pentru unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice de montare a panourilor fotovoltaice pentru creşterea autoconsumului”, a precizat ministrul.

El a menţionat că programul ar urma să fie implementat efectiv din primăvară, iar apeluri de proiecte vor fi lansate şi în anii următori.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a revenit ulterior cu detalii despre acest program, spunnd că el va fi implementat în fiecare an.

„Le-am transmis prefecților un mesaj clar: la sfârșitul acestui an lansăm un program special pentru unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice, un program multianual, din Fondul pentru modernizare, prin care încurajăm și deschidem call-uri de proiecte, probabil finanțate 100%, de montare a panourilor fotovoltaice pentru creșterea autoconsumului.

Practic, ne dorim ca odată ce ieșim cu evaluările în această iarnă, din primăvară, UAT-urile și instituțiile publice să poată să treacă la faza de implementare a acestui program și să fim pregătiți mai bine pentru perioadele următoare. Și ce trebuie să știm, că vor fi, în fiecare, an call-uri de proiecte pe acest domeniu, pentru UAT-uri și pentru instituțiile publice, separat, tocmai pentru a nu intra în competiție cu companiile, cu întreprinderile mici şi mijlocii sau cu producătorii de energie electrică”, a transmis Virgil Popescu.

Reamintim că guvernul nu a putut gestiona corect proiectul de panouri fotovaltaice destinat persoanelor fizice. Guvernul analizează abia acum cererile depuse anul trecut, iar programul pentru acest an nu a fost încă lansat.

Sursa foto: edpr.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *