Programul IMM Invest se prelungește până în iunie 2022: firmele vor primi în total 10 miliarde lei

bani euro salariu pexels

Ministerul Finanțelor prelungește Programul IMM Invest și subprogramul IMM Agro până la 30 iunie 2022. Plafonul de garanții de stat va fi majorat la 10 miliarde lei, din care 5 miliarde lei alocate subprogramului AGRO IMM INVEST. Bugetul schemei crește la 2,34 miliarde lei pentru 48.726 de beneficiari.

De asemenea, se majorează plafoanele de finanțare în sectorul pescuitului şi acvaculturii, în domeniul producţiei primare de produse agricole și în sectorul alimentar.

Până în octombrie 2021, prin IMM Invest România au fost acordate garanții de stat de peste 19 miliarde lei, din care 1,33 miliarde lei în cadrul subprogramului Agro IMM Invest.

„Continuarea Programului IMM INVEST va contribui la păstrarea locurilor de muncă existente, va menține sau chiar va ajuta dezvoltarea IMM-urilor beneficiare”, precizează ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Prin prezentul act normativ se propune creșterea plafoanelor reprezentând ajutor de stat la:

  • 345.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii,
  • 290.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole,
  • 2,3 milioane euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul alimentar în conformitate cu prevederile Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19.

Potrivit ministerului, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în condițiile alin.(1) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni atât pentru contractele individuale de muncă nou încheiate, cât și pentru contractele individuale de muncă aflate în derulare. Astfel, va exista egalitate de tratament pentru toate contractele individuale de muncă, indiferent de data încheierii acestora, iar angajatorii vor avea timp să pună în aplicare noile prevederi.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.