Programul IMM Prod a devenit operațional. Companiile pot primi până la 10 milioane de lei pentru creşterea capacităţii de producţie

Redacția mai 26, 2022 0 comentarii
bani, finante, lei, financiar, deficit

Programul guvernamental IMM Prod a devenit operațional începând de miercuri. Programul este dedicat întreprinderilor mici și mijlocii din zona urbană și are ca scop finanțarea producţiei, creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, precum și digitalizarea activităţii și îmbunătăţirea standardelor de mediu.

Prin acest program se acordă garanţii de stat ce pot acoperi până la 90% din valoarea finanţării, cu un plafon de 5 milioane de lei per beneficiar pentru creditele destinate capitalului de lucru și de până la 10 milioane de lei pentru creditele de investiţii.

Costurile de finanțare sunt din schema de ajutor de stat atașată programului, astfel că va fi subvenționată plata dobânzii pe o perioadă de 24 luni de la data acordării creditului, valoarea comisioanelor de risc și de administrare. În plus, pentru creditele de investiții, se acordă și un grant de 10% aplicat la valoarea finanţării garantate.

BCR este una dintre băncile partenere ale programului și acceptă cereri de creditare.

„Lansarea IMM Prod este o continuare și o completare binevenită a programului IMM Invest, prin care BCR a acordat peste 4.000 de finanțări în valoare cumulată de mai bine de 3 miliarde de lei. Sunt din ce în ce mai multe situațiile în care antreprenorii au nevoie de finanțare pentru a-și dezvolta afacerile și a crește capacitatea de producție, astfel încât să poată raspunde rapid necesităților clienților și provocărilor contextuale din ce în ce mai ample” spune Bogdan Cernescu, Director Executiv Corporate Coverage BCR.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.