Proiect: Persoanele care fac comerț stradal neautorizat să fie amendate de Poliție, Jandarmerie și Poliția  Locală, nu doar de Protecția Consumatorului / ”Fenomenul comerțului neautorizat a luat amploare”

G4Media mai 6, 2022 0 comentarii
comert stradal flori

Mai mulți parlamentari PNL, PSD, UDMR și de la grupul minorităților naționale propun un proiect de lege prin care polițiștii, jandarmii și polițiștii locali să poată amenda persoanele neautorizate care fac comerț stradal.

”În prezent, este de notorietate faptul că la nivelul întregii țări, fenomenul comerțului neautorizat a luat amploare. (…) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului nu are capacitatea administrativă și resursa umană necesare pentru a combate fenomenul comerțului stradal neautorizat, sens în care se impune o intervenție legislativă prin intermediul căreia să se confere competențe și altor instituții publice pentru combaterea acestui fenomen”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Inițiativa prevede și ca marfa să le fie confiscată.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, iar apoi va ajunge la Camera Deputaţilor care este for decizional.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *