Proprietarul Sezamo atrage o finanțare de 160 milioane euro pentru a se extinde în peste 15 orașe noi până în 2030

alimente mancare, preturi mancare, retail, produse alimentare, industria agroalimentara Foto: David Izquierdo/ Dreamstime.com

Grupul Rohlik, proprietarul supermarketului online Sezamo, a atras o finanțare de 160 milioane euro pentru a accelera expansiune în Europa, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Investiția a fost condusă de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), alături de investitorii existenți Sofina, Index Ventures, Quadrille și TCF Capital și completată de finanțare pentru creștere din partea Băncii Europene de Investiții (BEI) prin inițiativa sa Scale-Up.

Compania transmite că investiția va fi utilizată pentru a susține planurile ambițioase de expansiune ale grupului Rohlik în regiunea DACH și Europa Centrală și de Est (CEE), unde compania își propune să-și stabilească prezența în peste 15 orașe noi până în 2030.

„Există o cerere enormă în întreaga Europă pentru produse alimentare online livrate rapid și fiabil, fără compromisuri în ceea ce privește calitatea. Nu vedem acest lucru ca pe un fenomen pe termen scurt, ci ca pe o oportunitate pe termen lung în jurul căreia să construim o propunere de lider de piață. „La Rohlik, am construit tehnologia pentru a respecta această promisiune într-un mod sustenabil și profitabil, folosind tehnologia AI, ML și robotică împreună cu devotamentul nostru față de serviciul pentru clienți pentru a maximiza eficiența și productivitatea. Această finanțare ne va permite să accelerăm creșterea noastră, deschizând facilități în peste 15 orașe noi și stabilind standardele în livrarea de produse alimentare online în întreaga Europă”, a declaratTomáš Čupr, fondatorul și CEO-ul Grupului Rohlik.

Foto: David Izquierdo/ Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *