Propunere inedită prin care se încearcă salvarea industriei Horeca la Cluj, puternic afectată de pandemie: parcările ar putea fi transformate în terase

G4Media apr. 11, 2021 0 comentarii
chelner, vin, bauturi, restaurant

Propunere inedită prin care se încearcă salvarea industriei Horeca la Cluj, puternic afectată de pandemie. Parcările ar putea fi transformate în terase, scrie actualdecluj.ro.

Propunerea vine din partea organizatorului de evenimente Andi Daiszler, care spune că a cerut ieri Direcției de Sănătate Publică, după discuții cu Instituția Prefectului și Primăria Cluj-Napoca, emiterea unui aviz asupra propunerii de transformare a unor locuri de parcare din oraș în terase oferite operatorilor Horeca din vecinătatea acestora. Primăria ar urma să închidă cu garduri de protecție anumite locuri de parcare solicitate de aceștia.

Propunerea are o serie de argumente, pe care Daisler le enumeră: localuri fără terase, care, deci nu pot funcționa, ar putea din nou servi clienților mâncare sau băutură, spațiile în aer liber neîngrădite sunt ferite de contagiune, vremea încă rece va face ca oamenii să nu stea foarte mult afară, astfel încât să fie asigura flux continuu, ”chiar și o masă de 4-6 persoane pe un loc de parcare ar face o diferență pentru mulți patroni de localuri”, măsura ar urma toate traseele de avizare și ar întări strategia orașului de renunțare la spațiile de parcare și de folosire a mijloacelor alternative de transport, ar scădea viteza medie în zonă și deci poluarea și ar fi o ”premieră națională care ține cont de toate recomandările personalului medical”, cum ar fi distanțarea socială și monitorizarea.

Citește integral în actualdecluj.ro.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *