PSD vrea să modifice legea achizițiilor și să favorizeze companiile românești prin introducerea criteriului apropierii

G4Media apr. 9, 2021 0 comentarii
fabrica Farmec, biocide

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că PSD va propune introducerea în legislaţia privind achizițiile publice a “criteriului verde”, prin care producătorul cel mai apropiat de beneficiar să primească punctaj suplimentar la licitaţii, transmite Agerpres.

Ciolacu a explicat că noul criteriu va aduce puncte în plus pentru companiile românești la licitații.

El a susținut într-o conferinţă de presă la Baia Mare că firmele româneşti producătoare de materiale de protecţie ar fi fost ignorate şi defavorizate de statul român.

“Împreună cu mai mulţi producători români şi cu parlamentarii PSD sperăm să strângem suficiente voturi să trecem prin Parlament această iniţiativă legislativă, mai exact introducerea ‘criteriului verde’. Există această recomandare în legislaţia românească. (…) Acest criteriu verde, în acest moment, este funcţional în Germania şi mai exact, distanţa de la producător până la beneficiar este considerată poluantă, transport poluant şi atunci, în cele 100 de puncte, pe lângă criteriile de calitate şi de preţ, vine şi acest criteriu verde şi cel mai apropiat producător de beneficiar are şi acest beneficiu la licitaţie de 10 puncte”, a argumentat preşedintele PSD.

Dacă ar fi adoptată o asemenea modificare legislativă, accesul la contracte al unor firme din alte județe sau localități decât cele în care se organizează o licitație publică ar fi mult îngreunat, în detrimentul firmelor locale. (Foto: fabrică de biocide / Famerc.ro)

Sursa foto: farmec.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *