PSD vrea să ”regleze” cuantumul redevențelor plătite de companiile care exploatează resurse și spune că acum sumele plătite sunt ”foarte mici”

Mihai Roman nov. 16, 2021 0 comentarii
pexels-pixabay-petrol

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat marți că vrea să ”regleze” redevențele plătite de companii la bugetul statului în urma unei comparații cu nivelurile redevențelor din celelalte state membre UE. Ciolacu a spus că acum impactul redevențelor în veniturile bugetului de stat e ”foarte mic”, de 1,6 miliarde de lei.

”Am căutat zonele în care statul nu are suficiente venituri, de exemplu cum sunt redevențele. S-a scos de la Ministerul Finanțelor impactul și vedem printr-o lege cum putem regla lucrurile în comparație cu alte state din UE. În acest moment au un impact foarte mic la bugetul de stat ca venit (…) 1,6 miliarde de lei este impactul redevențelor. Vrem să vedem ce redevențe și care sunt legile în toată Europa și să le adaptăm și în România”, a spus Marcel Ciolacu la finalul unei noi runde de negocieri cu PNL.

Ciolacu nu a spus la ce redevențe se referă și la ce domenii de activitate.

Surse liberale au declarat pentru Economedia.ro că nu se pune problema modificării redevențelor la petrol și gaze, ci doar în sectorul de minerit și de balastiere.

În curs de actualizare

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.