Puiu Popoviciu și Radu Dimofte au scos la vânzare parcul logistic Metav, pe care voiau să dezvolte un proiect rezidențial

Puiu Popoviciu

Parcul logistic Metav a fost scos la vânzare, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Metav Business Park este controlat printr-o companie deținută de Puiu Popoviciu și Radu Dimofte. Parcul industrial de peste 165.760 mp a fost scos la vânzare cu circa 36 de milioane de euro. UPDATE: Belgienii de la Alinso ar fi cumpărat parcul logistic Metav.

Potrivit Economica.net, banii care urmează să fie încasați din vânzare vor fi folosiți pentru plata unui credit la Libra Internet Bank.

În 2020, Metav, controlat de afaceriștii Puiu Popoviciu și Radu Dimofte, prin Meteor Investiţii Imobiliare, cu 54,27% dintre acţiuni, a depus la primărie documentele pentru obținerea autorizațiilor pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial cu cel puțin 1.000 de apartamente pe locul parcului logistic de circa 16 hectare, aflat pe strada Biharia din nordul Bucureștiului.

Metav era, inițial, o societate cu profil metalurgic pentru industria aeronautică, dată fiind și apropierea de aeroportul Băneasa, specializată în fabricarea materialelor metalice, semifabricatelor turnate, forjate și sistemelor de frânare, iar acum este administratorul parcului industrial Metav Business Park de la aceeaşi adresă.

Puiu Popoviciu se află la Londra, fugar după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Băneasa. Acesta a câștigat un apel înaintat Înaltei Curți de Justiție a Marii Britanii împotriva extrădării sale către România, pe motiv că nu a avut parte de un proces corect acasă.

Popoviciu a fost condamnat definitiv, în 2 august 2017, la șapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul Ferma Băneasa, vizând fapte legate de tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului și aproape 620 de milioane de lei USAMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *