Radovan Vitek (CPICG) a majorat prețul pentru acțiunile Immofinanz și deține acum peste 35%

blocul bancorex, bucharest financial plaza

CPI Property Group (CPIPG), controlat de omul de afaceri ceh Radovan Vitek, a majorat prețul de ofertă pentru acțiunile Immofinanz de la 21,2  euro, la 22,7 euro, spre satisfacția Comitetului Executiv al companiei austriece, care, însă, consideră și această ofertă prea scăzută.

„ În plus, prețul mai mare nu include o primă de control adecvată pentru intenția anunțată a CPIPG de a obține controlul asupra Immofinanz”, spun reprezentanții Comitetului Executiv al companiei.

Cu toate acestea, CPIPG a anunțat la 26 ianuarie 2022 că a semnat un contract de cumpărare condiționat pentru achiziționarea a 9.413.253 de acțiuni Immofinanz, reprezentând aproximativ 6,81% din capitalul social actual al companiei, de la Klaus Ulmek, care controlează Petrus Advisers și alte 9,42% dintre acțiuni, tot condiționat, de la Peter Korbačka.

Prețul de cumpărare pe acțiune este egal cu 22,7 euro. Ca o consecință a acestui pachet condiționat de achiziție de acțiuni, CPIPG a anunțat că își va crește prețul de ofertă pentru acțiunile și obligațiunile convertibile ale Immofinanz, în conformitate cu prețul de cumpărare convenit și în acord cu Actul Austriac de Preluare.

Pe această bază, CPIPG deține (direct și indirect) un total de 26.621.030 de acțiuni Immofinanz la 26 ianuarie 2022, ceea ce reprezintă o deținere de aproximativ 19,25%, la care se adugă cele circa 16,23% acțiuni contractate condiționat.

Radovan Vitek deține acum diret sau indirect și parțial condiționat aproximativ 35,49% în capitalul social al Immofinanz.

Sursa foto: Immofinanz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.