Rata inflației ar putea coborî la 7% în noiembrie, spune Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR

inflatie bani echilibru

Banca Naţională a României a anunţat pentru finalul anului o inflaţie de 7,5%, dar cifra pentru luna noiembrie pe care o va anunţa INS ar putea fi mai mică, de 7%, susţine Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), citat de Agerpres.

Adrian Vasilescu a participat luni seara la Gala BankingNews, în cadrul căreia guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, a primit premiu pentru “aportul considerabil pe care l-a avut în ceea ce priveşte stabilizarea dobânzilor şi asigurarea siguranţei băncilor din România”. Premiul a fost ridicat de Vasilescu.

“Chiar merită un premiu în acest an în care după 3 ani de luptă cu inflaţia am ajuns să intrăm în grafic. A anunţat Banca Naţională că sfârşitul anului acestuia va veni cu 7,5%. Săptămâna viitoare vine şi cifra de la INS. Sper că noiembrie va veni cu 7%”, a declarat Adrian Vasilescu, la Gala BankingNews.

Premii speciale au primit Florin Dănescu, preşedinte executiv Asociaţia Română a Băncilor, şi Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naţionale a României în cadrul CSALB.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *