Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: UE trebuie să declare Gazprom organizație teroristă și să o interzică pentru totdeauna pe teritoriul Uniunii, dacă se joacă cu livrările de gaz natural. vor să sperie populația și piețele pentru că situația lor militară este foarte proastă

Redacția sept. 5, 2022 0 comentarii
gaze

Uniunea Europeană trebuie să declare Gazprom organizație teroristă și să o interzică pentru totdeauna pe teritoriul Uniunii, dacă se joacă cu livrările de gaz natural, spune fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„UE trebuie să declare Gazprom organizație teroristă și să o interzică pentru totdeauna pe teritoriul Uniunii, dacă se joacă cu livrările de gaz natural. Trebuie să fim conștienți că nu au o piață alternativă. Vor pierde tot. Măsuri intermediare cu „cap pe gazul rusesc” (n.r. – preț plafonat pentru gazul rusesc) îi vor ajuta să păcălească penalitățile din contracte, să oprească cui vor și cât vor. Circul pe care și-l doresc va continua”, a scris Răzvan Nicolescu. 

Acesta spune că „vor să sperie populația și piețele pentru că situația lor militară este foarte proastă. Vor ca europenii să nu îi mai sprijine pe ucrainieni. Vor să genereze dezordine socială și să influențeze alegeri cum sunt cele din Italia. E nevoie de viziune, fermitate si unitate”, mai scrie acesta. 

Livrările de gaze din Rusia către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 nu vor fi reluate în totalitate până când „Occidentul colectiv” nu va ridica sancțiunile împotriva Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina, a declarat Kremlinul.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a dat vina pe sancțiunile UE, Marii Britanii și Canadei pentru eșecul Rusiei de a livra gaze prin conducta cheie, care livrează gaze Germaniei de la Sankt Petersburg prin Marea Baltică.

„Problemele de pompare a gazului au apărut din cauza sancțiunilor introduse de țările occidentale împotriva țării noastre și a mai multor companii”, a declarat Peskov, potrivit agenției de presă Interfax. „Nu există alte motive care ar fi putut cauza această problemă de pompare”.

Sursa foto: Unsplash / Junho Kwon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *