Record de chioşcuri desfiinţate la metrou: 63 de magazine într-o singură noapte

Demolare chioscuri metrou

63 de magazine din 10 staţii de metrou au fost demolate seara trecută, a anunţat Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a precizat că aşteaptă un răspuns favorabil şi din partea primarilor sectoarelor 3 şi 5 la solicitarea Metrorex pentru eliberarea domeniului public al statului.

Ministrul Transporturilor a explicat într-o postare pe pagina sa de Facebook că a început demolarea chioşcurilor şi în sectorul 4 (n.r primarul Băluţă este de la PSD) căruia i-a mulţumit pentru mobilizarea excelentă: ,,Ieri seară, într-o acțiune amplă, primăria sectorului 4 a desființat spații ilegale din 7 stații de metrou (Piața Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Eroii Revoluției, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi). Mulțumesc d-lui. primar Băluță pentru mobilizarea excelentă.” – a transmis ministrul Cătălin Drulă.

Din imaginile publicate reiese că desfiinţarea magazinelor se face tot cu echipe de la ADP (Administraţia Domeniului Public) sector 4. Demolarea celor peste 300 de spaţii comerciale de la metrou a început în urmă cu două săptămâni în sectorul 2 al Capitalei şi a continuat în secoarele 1 şi 6.

Desfiinţarea magazinelor este motivată prin lipsa avizului de securitate la incendiu de la ISU şi a unui contract valabil de închiriere, ultimul contract încheiat între Metrorex şi firma Sindomed fiind expirat de doi ani. De cealaltă parte, comercianţii susţin că demolarea este un abuz, pe rolul instanţelor fiind două procese pe această speţă.

 

Facebook / Catalin Drula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.