Renault și Geely, acord asupra producției de mașini ecologice și pe benzină în Coreea de Sud

Redacția ian. 24, 2022 0 comentarii
geely

Dincolo de posibila adâncire a relațiilor dintre Renault, Nissan și Mitsubishi, pentru producția de mașini electrice, francezii au convenit asupra unui acord cu chinezii de la Geely, care controlează Volvo, pentru proiectarea și producția de vehicule hibride electrice și pe benzină în Coreea de Sud pentru vânzare acolo, precum și pentru export.

Potrivit Reuters, noile vehicule, bazate pe arhitectura vehiculelor compacte Geely, precum și pe sistemul său de propulsie hibrid și pe alte tehnologii, vor fi produse la uzina Renault-Samsung din Busan, producția fiind estimată să înceapă în 2024.

„Această colaborare marchează un pas suplimentar în eforturile celor două grupuri de automobile în producerea de modele cu emisii scăzute, precum și în creșterea pătrunderii acestora pe piețele asiatice HEV”, arată cele două companii.

Pentru Renault, acordul de joint-venture, în lucru încă de anul trecut, va permite unității sale sud-coreene aflate în dificultate să-și consolideze gama de produse și să-și extindă piața.

Renault produce și vinde mașini în Coreea de Sud de peste două decenii printr-un brand local cu o unitate a Samsung Group.

Reuters a raportat luna trecută că Geely și Renault urmau să anunțe un acord pentru a produce împreună vehiculele hibride Geely în Coreea de Sud, urmărind posibilitatea exportului de mașini fără taxe vamale în Statele Unite.

Sursa foto: Geely

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *