Replica lui Ghinea pentru Ciolacu: Este un om cu umor și face opoziție în glumă. PNRR nu a fost încă trimis și, deci, nu a fost respins

G4Media apr. 22, 2021 0 comentarii
cristian ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a reacționat joi la acuzația liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că că ministrul Cristian Ghinea ”a stat două ore cu oficialii europeni” și ar fi interzis prin ”secret de serviciu” să se vorbească despre ”acest eșec”.

“Domnul Ciolacu e un om cu umor și face opoziție în glumă. M-am întâlnit cu patru comisari europeni și am avut zeci de ore de întâlniri tehnice. PNRR nu a fost încă trimis și, deci, nu a fost respins. PSD a vrut dezbatere parlamentară, am spus că merg și apoi au anulat dezbaterea. Aștept să vorbim serios despre PNRR și despre fonduri europene”, a declarat Ghinea pentru G4Media.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii care lucrează la Planul național de redresare și reziliență, în urma respingerii de către Comisia Europeană, în faza negocierilor, a unor componente din PNRR și că acesta va fi „îmbunătățit”.

„Una peste alta, am convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii din Guvern și din alte zone care lucrează pe PNRR. Vom evalua primul feedback al Comisiei, vom îmbunătăți planul. Ministerul se va prezenta din nou la Comisie cu planul îmbunătățit și, în final, sunt convins că el va fi acceptat și vom putea să folosim acești bani”, a declarat Klaus Iohannis joi.

Președintele a explicat că s-a lucrat „intens și sub mare presiune” pentru elaborarea PNRR, așa cum s-a întâmplat în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Klaus Iohannis a spus că era de așteptat să apară „dificultăți” în conturarea planurilor și a identificat două dintre acestea.

„Este o noutate pentru toată lumea, nu a mai existat așa ceva. (…) Dificultatea numărul unu constă în faptul că se doresc reforme profunde, dar, în același timp, dificultatea doi: într-o perioadă foarte scurtă, foarte limitată de timp. Avem doar câțiva ani la dispoziție”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a spus că proiectele din PNRR vor fi îmbunătățite, astfel încât să fie acceptate de Comisia Euroepană.

„Avem șanse imense să punem în practică reforme care s-au tot amânat și avem șansa să facem investiții care până acum, tot din lipsa de bani, nu s-au realizat. Sunt foarte hotărât ca împreună cu Guvernul să ducem lucrurile în zona de succes”, a mai declarat Iohannis.

România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemul de irigaţii, a declarat, miercuri seară, vicepremierul Dan Barna.

Acesta a precizat la TVR 1 că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *