Restaurantele vor rămâne deschise pentru vaccinați, indiferent de rata de incidență, anunță premierul Florin Cîțu

Redacția sept. 29, 2021 0 comentarii
cafenea

Restaurantele din România vor putea rămâne deschise indiferent de rata de incidență, dacă personalul și clienții sunt vaccinați, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu, care a precizat că aceste modificări vor fi realizate în următoarea ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Sectorul HoReCa a solicitat anterior să fie decuplat de rata de incidență.

„Deja am cerut domnului (Raed, n.r.) Arafat să modifice hotărârea CNSU. Astăzi s-ar putea să avem CNSU, prin care să permitem activitățile economice de acest gen, în special în HoReCa, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și pentru persoanele vaccinate. Indiferent de rata de incidență. Persoanele vaccinate pot să meargă la restaurant și dacă cei de acolo sunt vaccinați. Nu trebuie să îi penalizăm pe cei care sunt vaccinați și acesta este un principiu de la care nu vreau să mă dau la o parte”, a declarat miercuri premierul FLorin Cîțu.

El a spus că urmează să stabilească care alte activități vor beneficia de aceleași reguli, în funcție de propunerile primite.

Ulterior, el a mai făcut o serie de precizări, cu privire la o a doua variantă, mai relaxată, în care să nu fie esențial doar vaccinul: „Bineînțeles că există și varianta doar cu certificatul verde, dar să fie angajații testați, trecuți prin boală și vaccinați, și cei care merg, clienții, să fie tot cu certificat verde. Ambele variante sunt pe masă. Astea sunt propunerile mele pentru domnul Arafat, să le ducă să le discute în comisia de specialitate. Voi vedea cu ce vine înapoi după ce discută specialiștii între ei”, a spus Cîțu.

Reamintim că Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a transmis miercuri o scrisoare deschisă către Guvern în care solicită deconectarea domeniului de rata de incidență și permiterea accesului liber în restaurante pe baza certificatului verde.

 

cafenea restaurant bar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *