Retailerul cora a înregistrat pierderi de 33 milioane lei în 2022/ Compania va ieși de pe piața din România, va fi preluată de Carrefour

Cora Lujerului Sursa foto: Conarg.co

Romania Hypermarche, compania care operează cora la nivel național, a înregistrat pierderi nete de 33 milioane lei anul trecut, cu 20% mai mari față de 2021, potrivit datelor publicate de Termene.ro.

Retailerul a raportat afaceri de 1,5 miliarde lei anul trecut, în scădere cu 3% față de 2021. Și numărul angajaților a scăzut cu 5% în 2022, de la 2.584 de angajați la 2.478.

Reamintim că retailerul cora va ieși de pe piața din România, el va fi preluat de Carrefour, după cum a scris Economedia aici. Acordul vizează 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2.400 de angajați, arată un comunicat de presă.

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile abilitate în domeniul concurențial și se așteaptă a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

Sursa foto: Conarg.co

Comentarii

  1. Păcat! A fost unul dintre hipermarketurile care nu au impus certificatul verde și îmi voi aminti mereu acest gest de umanitate! Celorlalți… să le fie rușine că ne-au interzis accesul (și nu vom uita asta)! Și aveau și aparatele Samplia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *