Rețeaua REGINA MARIA a preluat clinica Columna Medical Center

Redacția nov. 24, 2021 0 comentarii
Spital operație chirurgie sănătate InquamPhotos - Cornel Putan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a preluat clinica Columna Medical Center, cea mai mare clinică în reproducerea umană asistată și fertilizare in vitro, cu o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro în 2020.

Columna Medical Center completează portofoliul Rețelei REGINA MARIA cu servicii integrate și personalizate pentru problemele de infertilitate oferite de specialiști cu experiență recunoscută la nivel național și cu rezultate remarcabile, comparabile cu cele ale clinicilor de renume din Europa. Din totalul celor aproape 800 de embriotransferuri cu embrioni decongelați, realizate în cursul anului 2020, 1una din două femei cu vârsta sub 35 de ani și una din trei femei de vârstă reproductivă avansată au obținut sarcinile mult dorite. Clinica deservește anual 17.000 de pacienți și a efectuat 1.000 de tratamente de fertilizare in vitro în 2021.

„Suntem extrem de încântați că o echipă extraordinară se alătură echipelor noastre medicale. Ne dorim ca pacienții să beneficieze de expertiza integrată REGINA MARIA în ceea ce privește îngrijirea completă a sănătății reproductive a femeii: de la analize specializate, diagnostic și chiar managementul endometriozei și al altor afecțiuni care pot afecta fertilitatea, până la proceduri FIV, chirurgie materno-fetală, urmărirea sarcinii și naștere, până la gestionarea nou-născuțior prematuri. Să aducem un copil sănătos într-o familie este cea mai frumoasă împlinire și o facem cu foarte multa grijă și pricepere”, a declarat Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

În multe cazuri, infertilitatea poate fi un efect al altor afecțiuni nediagnosticate cum ar fi endometrioza, o boală complexă și greu de diagnosticat care afectează femeile în perioada fertilă (15-50 de ani). Aproximativ 40-50% dintre femeile cu infertilitate suferă de endometrioză. Vârsta înaintată la care femeile rămân însărcinate este, de asemenea, un factor important în problema infertilității, asociat cu o întreagă patologie.

Subiectul infertilității, în România, se confruntă cu câteva bariere sociale dar și legislative.

Deși în foarte multe cazuri este o condiție medicală, atunci cand apare o problemă de fertilitate în cuplu, partenerii întampină greutăți în a discuta deschis și în a începe investigațiile împreună. Lucrul acesta este cauzat și de percepția greșită a faptului că fertilitatea este asociată cu femeia și, din acest motiv, de foarte multe ori, atunci când nu se obține o sarcină în mod natural, femeia este cea care începe să facă investigații. Experiența ne arată că jumătate dintre cazuri sunt de infertilitate masculină.

O altă barieră este cea legislativă, România fiind singura țară din UE care nu are o lege pentru fertilizarea in vitro. În 2010, Ministerul Sănătății a aprobat un subprogram care în prezent oferă o finanțare de 10.000 lei/procedură, însă condițiile sunt limitative pentru multe cupluri. Spre exemplu, în alte țări din Europa, statul susține procedurile de fertilizare in vitro, decontând integral o medie de  trei proceduri.

Tranzacția REGINA MARIA – Columna Medical Center este în curs de avizare la Consiliul Concurenței

Foto: InquamPhotos / Cornel Putan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *