RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, oferă comercianţilor o aplicaţie pentru gestionarea ambalajelor SGR colectate manual  

SGR saci colectare manuală Sursa foto: Facebook/ ReturRO SGR

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, a pus la dispoziţia comercianţilor aplicaţia RetuRO pentru eficientizarea colectării manuale a ambalajelor returnate de către consumatori, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Conform sursei citate, aplicaţia este disponibilă începând de la sfârşitul lunii martie atât pentru dispozitive cu sistem de operare Android, cât şi iOS.

“Aplicaţia poate fi accesată gratuit de către comercianţii care au finalizat procedura de înregistrare în sistem, au semnat contractul cu RetuRO, au finalizat înregistrarea punctelor de colectare şi au optat pentru colectarea manuală a ambalajelor SGR”, se menţionează în comunicat.

Cu ajutorul aplicaţiei RetuRO, comercianţii pot scana codul de bare al ambalajelor atunci când acestea sunt returnate de către clienţi, pentru a verifica rapid că sunt conforme cu specificaţiile SGR, adică au imprimate pe etichetă logo-ul “Ambalaj cu garanţie” şi codul de bare specific SGR.

Sursa foto: Facebook/ RetuRO SGR

De asemenea, prin intermediul funcţiei “înregistraţi o comandă de ridicare” disponibilă în aplicaţie, comercianţii pot solicita către RetuRO ridicarea ambalajelor colectate de la punctul de returnare pe care îl gestionează, reducând timpul şi eficientizând spaţiul necesar depozitării sacilor cu ambalaje colectate.

“Comanda se validează pentru minimum trei saci şi va fi confirmată printr-un mesaj de confirmare. Înainte de a descărca aplicaţia RetuRO, sunt necesare câteva setări pe care comercianţii trebuie să le facă din contul lor pe platforma SGR. Informaţii complete despre paşii de parcurs, precum şi îndrumări în ceea ce priveşte instalarea, autentificarea şi utilizarea aplicaţiei RetuRO sunt disponibile în Ghidul aplicaţiei”, se mai precizează în document.

Astfel, utilizatorii se pot autentifica în aplicaţie folosind contul lor de comerciant (administrator) sau de vânzător (rol nou introdus în platformă) de pe platforma portal.returosgr.ro. După conectare, utilizatorii sunt ghidaţi să aleagă punctul de returnare declarat, folosind ID-ul punctului de vânzare disponibil în contul lor de utilizator.

“Aplicaţia RetuRO este gratuită pentru comercianţi şi este disponibilă pentru descărcare în App Store pentru dispozitivele iOS şi în Google Play pentru cele Android. Utilizatorii vor putea identifica aplicaţia atât prin logo-ul RetuRO, deja cunoscut, cât şi prin numele aplicaţiei, “RetuRO”. Aplicaţia mobilă este încă un instrument care oferă suport comercianţilor în adoptarea şi integrarea cât mai rapidă şi facilă a SGR în activitatea lor, printr-o experienţă de gestionare a ambalajelor mai fluidă”, se menţionează în comunicat.

RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A. (www.returosgr.ro) este o companie ce funcţionează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR.

Compania a fost creată de un consorţiu de trei acţionari privaţi: Asociaţia Berarii României pentru Mediu (30%), Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) şi Asociaţia Retailerilor pentru Mediu (20%) şi un acţionar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (20%).

RetuRO, administratorul SGR, funcţionează cu finanţare exclusiv privată şi are rolul de a asigura transparenţa asupra cantităţilor de ambalaje pentru băuturi puse pe piaţă şi returnate de consumatori, în vederea atingerii ţintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *