Reuters: Huawei a obţinut acordul SUA pentru a cumpăra cipuri destinate componentelor auto de la companii americane

Huawei Facebook

Autorităţile din Statele Unite au aprobat cereri pentru licenţe în valoare de sute de milioane de dolari din partea grupului chinez Huawei, aflat pe o listă neagră din motive de securitate, în vederea achiziţiei de cipuri destinate diviziei sale de componente auto, au declarat două persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters, transmite News.ro.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, a fost afectat de restricţiile comerciale impuse de administraţia Trump asupra vânzării de cipuri şi alte componente utilizate de companiile sale de echipamente de reţea şi smartphone-uri.

Administraţia Biden a consolidat politica dură a Statelor Unite în ceea ce priveşte exporturile către Huawei, refuzând licenţele pentru vânzarea de cipuri către Huawei pentru utilizare în sau cu dispozitive de 5g.

Dar, în ultimele săptămâni şi luni, persoane familiarizate cu procesul de aplicare au declarat pentru Reuters că SUA au acordat licenţe care permit furnizorilor să vândă cipuri către Huawei pentru componente auto precum ecrane video şi senzori.

Aprobările vin în timp ce Huawei îşi direcţionează activităţile către articole care sunt mai puţin expuse la interdicţiile comerciale din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *