Rezolv Energy, producător independent de energie verde, s-a lansat în România. Parteneriat cu o companie de investiții din Marea Britanie pentru un parc eolian cu o capacitate de 450 MW

Redacția sept. 16, 2022 0 comentarii
parc eolian

Rezolv Energy, producător independent de energie verde în Europa Centrală și de Sud Est, aflat în portofoliul Actis, un investitor global în domeniul infrastructurii sustenabile, s-a lansat în România, după ce a achiziționat o participație majoritară în ferma eoliană Vis Viva din România, de la compania de investiții Low Carbon din Marea Britanie. Cele două companii au încheiat un parteneriat pentru un parc eolian cu o capacitate de 450 MW.

Astfel, Rezolv a încheiat un parteneriat cu Low Carbon pentru finalizarea achiziției unei participații de 51% în proiectul fermei eoliene Vis Viva de 450MW din județul Buzău, România. Odată operațională, Vis Viva va avea capacitatea de a genera suficientă energie verde pentru alimentarea a peste 272.000 de locuințe, evitând astfel emisii de aproximativ 180.000 de tone de CO2 în fiecare an.

Rezolv își propune să dezvolte un portofoliu de multi-gigawați de proiecte de energie eoliană, solară și pentru stocarea energiei. Acest lucru va ajuta companiile și statele din regiune să răspundă nevoilor energetice generate de provocările în materie de securitate energetică și de politicile climatice. Compania va prelua proiecte de energie regenerabilă din faza de dezvoltare târzie, ducându-le prin faza de construcție până la etapa de exploatare pe termen lung.

Firma internațională de avocatură Clifford Chance a asistat tranzacția.

Foto: enelgreenpower.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *