România, în top trei țări din Europa Centrală și de Est privind competitivitatea în domeniul turismului

Redacția iun. 9, 2022 1 comentarii
busteni, turism

România se află pe locul trei în clasamentul țărilor din Europa Centrală și de Est prezente în noul Index al competitivității în domeniul turismului, realizat de publicația Emerging Europe.

Pe primul loc se află Polonia, fiind urmată de către Ungaria. Croația, Estonia, Cehia, Letonia, Slovacia, Lituania și Muntenegru completează top 10.

Indicele analizează sectorul călătoriilor și al turismului din 23 de țări din Europa Centrală și de Est, țările baltice și Caucaz, clasificându-le în funcție în funcție de mai multe criterii și reprezintă o resursă valoroasă pentru oricine este interesat de un sector din ce în ce mai important al economiei regiunii. 

De asemenea, în condițiile în care călătoriile și turismul au fost profund afectate de pandemia COVID-19, indicele analizează modul în care a reacționat fiecare dintre cele 23 de țări din regiune și care au fost cele mai rezistente. Aici, câștigătorul este Albania. 

În ceea ce privește infrastructura turistică, Muntenegru, vecinul Albaniei, este un alt lider clar, țara dispunând de mai multe hoteluri și unități de cazare la 100.000 de locuitori decât orice altă țară din regiune. 

Printre țările la coada clasamentului se află Azerbaidjanul, care ocupă locul 23.

Foto: Enjoy Romania

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *