România va avea cel mai ridicat deficit bugetar din UE și în 2027

bani, finante, lei, financiar, deficit Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Conform previziunilor FMI, Belgia va avea deficitul cel mai ridicat dintre ţările industrializate şi nu va fi depăşită decât de România în Uniunea Europeană, scrie Le Soir, citată de Rador.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a coborât previziunile de creştere pentru Belgia din cauza impactului războiului din Ucraina. Organizaţia mizează acum pe o creştere a produsului intern brut (PIB) de ordinul a 2,1%, adică un tablou mai puţin optimist decat cel al Băncii naţionale a Belgiei (2,4%).

Ultimele previziuni ale FMI pentru Belgia datau din luna octombrie, când miza pe o creştere a PIB cu 3,1% în 2022.

Ultima sa estimare e mai pesimistă decât cea a altor instituţii. Pentru anul viitor, FMI prevede o creştere de 1,4%; BNB, de 1,5%.

FMI prevede de altfel că în 2027, Belgia va avea cel mai mare deficit bugetar dintre ţările industrializate. În cadrul Uniunii Europene, doar România va fi într-o situaţie mai proastă.

Deficitul prognozat de FMI pentru 2027 este de 5,4% din PIB, faţă de 3,3% pentru Franţa, 0,8% pentru Ţările de Jos şi 5,8% pentru România.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii

  1. Deficitul moral e mai grav decat toate! O natie de barbari, hoti, mincinosi si criminali este o natie distrugatoare pentru intreaga omenire.

  2. Usor, usor, ajungem ca Japonezii … Vanduti pe Veci.
    Nici ei nu si-au revenit economic dupa 33 de ani dar nu se invata asta la scoala(de fapt, profesorii HABAR n-au).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *