Românii pot rezerva, de astăzi, mașina electrică Dacia Spring. Cum poate fi cumpărată cu numai 7.700 euro. Probleme cu precomenzile, din cauza interesului mare

masina electrica, dacia, dacia spring

Dacia a deschis sâmbătă, pe 20 martie, precomenzile pentru primul său model electric, Dacia Spring, care a devenit oficial cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Din cauza interesului mare, site-ul companiei s-a confruntat cu probleme.

Utilizatorii de pe forumurile auto atrag atenția că începând cu ora 14.00, site-ul de precomenzi nu a mai funcționat, pentru o perioadă și că au existat numeroase erori, inclusiv retragerea banilor fără a primi o confirmare.

„S-a blocat la plata… Error service. Dar banii i-a luat”, scrie un utilizator. „Mie mi-a luat banii și m-a aruncat pe prima pagină. N-am primit niciun mail de confirmare, nimic”, arată altul. „Nici eu n-am primit nimic și nici o comandă nouă nu pot să mai fac”, potrivit unui alt comentariu. „E bine. Mie mi-a luat banii de două ori și nu am făcut decât o comandă”, scrie un alt utilizator.

Rezervarea mașinii este gratuită, însă opțional pot fi adăugate cabluri de încărcare rapidă. Totodată, celor care precomandă li se blochează pentru 14 zile 99 de euro. Aceștia vor primi un cod pe mail cu care vor merge la agentul Dacia. Abia atunci, în baza codului, li se va întocmi bonul de comandă și condițiile. Dacă nu se prezintă în 14 zile, se deblochează cei 99 de euro și se anulează precomanda.

Dacia a venit ulterior cu precizări, spunând că întâmpină dificultăți, dar lucrează la rezolvarea lor.

„Ne bucurăm că Noua Dacia Spring v-a atras atenția și suntem încântați să vedem cât de interesați sunteți de noul model! În acest moment întâmpinăm dificultăți tehnice în ceea ce privește precomenzile, însă cunoaștem situația și ne grăbim să o rezolvăm! Rămâneți aproape!”, arată un mesaj publicat pe Facebook de Dacia.

Ne bucurăm că Noua Dacia Spring v-a atras atenția și suntem încântați să vedem cât de interesați sunteți de noul model!…

Posted by Dacia on Saturday, March 20, 2021

Compania nu a dat un termen pentru rezolvarea dificultăților. „Lucrăm să rezolvăm problema, însă nu putem să înaintăm un termen la acest moment. Mulțumim pentru înțelegere și răbdare”, arată un răspuns al Dacia.

Dacia a anunțat în jurul orei 19.00 că a soluționat o serie de probleme. Mai precis:

  • Toți cei care au făcut deja o precomandă pentru Noua Dacia Spring vor primi un mail de confirmare a acesteia, împreună cu codul de precomandă!
  • În plus, cei care au plătit de mai multe ori taxa de rezervare pentru noul model vor fi contactați pentru a li se restitui surplusul.

Dacia Spring poate fi cumpărat în România cu numai 7.700 de euro. Acest preț este valabil doar în cazul în care cumpărătorul îndeplinește două condiții esențiale. Prima este ca achiziția să se realizeze prin intermediul programului „Rabla Plus”, prin care se poate accesa o subvenție de aproximativ 9.000 de euro pentru achiziția mașinilor 100% electrice. Cea de-a doua este ca la schimb să se caseze și un vehicul vechi, prin Rabla Clasic.

Prețul oficial de comercializare al Dacia Spring în România începe de la 16.800 și poate ajunge la 18.100 de euro.

„Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea «Comfort Plus» a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la preţul imbatabil de 18.100 euro (TVA inclus)”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Modelul este disponibil, încă de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver, la care se va adăuga, ulterior, o a patra opţiune – Goji Red.

Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul şi de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică.

„Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare «Comfort», disponibilă la preţul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienţilor de flote va fi de asemenea disponibilă, la acelaşi preţ: 16.800 euro (TVA inclus)”, informează producătorul auto.

Primele mașini Dacia Spring vor fi livrate în septembrie 2021.
Sursa foto: Dacia

Comentarii

  1. 1. 18100 / 2 = 9050 (max. 10000 EUR) – rabla plus
    2. 7500 / 5 = 1500 EUR- rabla clasic
    3. 9050 – 1500 = 7550 EUR (pret final)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *