Rubla rusească se stabilizează după două săptămâni de pierderi consistente, Banca Centrală restricţionând şi mai mult accesul la valută

rusia, rubla, banca Sursa foto: Pixabay

Rubla s-a apreciat faţă de dolar vineri, după două săptămâni de pierderi consistente, Banca Centrală restricţionând şi mai mult accesul la valută, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Vineri, moneda Rusiei s-a apreciat cu aproape 2%, tranzacţionându-se la un curs de 116,40 ruble pentru un dolar. Totuşi, de la începutul anului rubla s-a depreciat cu peste 40%, de departe moneda cu cea la proastă performanţă din lume.

„Aceasta nu este o piaţă pură astfel încât dacă ne uităm la valoare este dificil să ştim care este nivelul real. Perspectivele privind rubla depind complet de cum vor evolua producţia şi energia din Rusia”, a apreciat Jane Foley, analist la Rabobank.

Moneda Rusiei era în linii mari stabilă vineri faţă de euro, tranzacţionându-se la 126 ruble pentru un euro, după ce a atins un nivel record joi, de 132,417 ruble pentru un euro.

Tranzacţiile pe piaţa de capital au rămas în mare parte închise vineri, din ordinul Băncii Centrale a Rusiei, care a limitat tranzacţiile cu acţiuni şi bonduri după impunerea sancţiunilor.

Joi, Banca Rusiei a introdus restricţii în privinţa accesului firmelor locale la numerar în valută, în următoarele şase luni, după ce anterior restricţionase accesul cetăţenilor.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *