Rusia face curte Indiei pentru a-și crește investițiile în sectorul petrolului și gazelor rusești

nord stream 2, gaze naturale, gazoduct, energie, rusia, germania, gazprom

Rusia a îndemnat India să-și aprofundeze investițiile în sectorul petrolului și gazelor din țara lovită de sancțiuni, după ce a atacat Ucraina, și este dornică să extindă rețelele de vânzări ale companiilor rusești în a treia economie din Asia, potrivit Reuters.

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai profundă criză de la prăbușirea Uniunii Sovietice din 1991, deoarece Occidentul impune sancțiuni severe asupra invaziei Ucrainei de către Moscova.

Unii aliați occidentali au încurajat India să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina, după ce New Delhi s-a abținut de la votul împotriva Moscovei, un furnizor de arme de lungă durată, la Națiunile Unite.

„Exporturile de petrol și produse petroliere ale Rusiei în India s-au apropiat de 1 miliard de dolari și există oportunități clare de a crește această cifră”, a declarat viceprim-ministrul rus Alexander Novak, potrivit unei declarații transmise vineri seara de ambasada Rusiei în India.

„Suntem interesați să atragem în continuare investiții indiene în sectorul petrolului și gazelor din Rusia și să extindem rețelele de vânzări ale companiilor ruse în India”, a spus Novak ministrului indian al petrolului și gazelor naturale, Hardeep Singh Puri.

Statele Unite au interzis săptămâna aceasta importurile de petrol rusesc, iar Marea Britanie a declarat că le va elimina treptat până la sfârșitul anului, decizii care se așteaptă să perturbe și mai mult piața mondială a energiei, unde Rusia este al doilea exportator de țiței.

Companiile de stat indiene dețin participații în zăcămintele rusești de petrol și gaze, în timp ce entități rusești, inclusiv Rosneft dețin un pachet majoritar de acțiuni la rafinăria indiană Nayara Energy. Unele companii indiene cumpără și petrol rusesc.

Rusia se așteaptă ca ambele țări să continue cooperarea în domeniul energiei nucleare civile, inclusiv construirea de noi unități la o centrală nucleară din orașul Kudankulam din sudul Indiei, a spus Novak.

Sursa foto: Nord-Stream.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.