Rusia își face provizii de alimente: Cinci nave, cu 200.000 de tone de zahăr, în drum spre țară, din Brazilia

Redacția mart. 18, 2022 0 comentarii
Zahar

Cel puţin cinci nave se îndreaptă spre Rusia având la bord aproape 200.000 de tone de zahăr brut din Brazilia, dublu faţă de nivelul importurilor anuale, arată datele consultate de Reuters, citate de Agerpres.

Sancţiunile impuse Rusiei după invadarea Ucrainei au dus la creşterea cererii pentru zahăr şi alte produse alimentare de bază, iar rafturile magazinelor au început să se golească pe măsură ce ruşii au început să îşi facă stocuri.

Reuters subliniază însă că o cantitate de 200.000 de tone de zahăr este una neobişnuit de mare având în vedere că în mod normal Rusia importă aproximativ 100.000 de tone de zahăr pe an. Rusia nu este un mare importator sau exportator de zahăr dar ruşii au început să îşi facă stocuri.

În timp ce vânzările de zahăr nu sunt vizate de sancţiunile occidentale, situaţia este complet diferită în cazul tranzacţiilor financiare, astfel că traderii ar putea avea dificultăţi în a fi plătiţi pentru mărfurile lor. În plus, analiştii atrag atenţia asupra riscurilor care există la adresa navelor din Marea Neagră. Un trader american spune că navele cu destinaţia Rusia aşteaptă în prezent autorizaţia de a se îndrepta spre portul Novorossiysk din regiunea Krasnodar.

Pe lângă livrările de zahăr către Rusia, există şi trei nave care au la bord alte aproape 100.000 de tone de zahăr şi care se îndreaptă spre Georgia, ţară vecină Rusiei. “Este posibil ca tot acest zahăr să fie descărcat în Georgia dar ulterior va fi trimis în Rusia”, a spus un trader american.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *