Rusia și China întăresc colaborarea și mai fac un pas pentru a realiza un gazoduct care va traversa teritoriul Mongoliei

Gazprom Sursa foto: Facebook

Rusia şi China au făcut marţi încă un pas către realizarea unui gazoduct care va traversa teritoriul Mongoliei, după ce autorităţile ruse şi mongole au aprobat studiul de fezabilitate al proiectului, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Documentul, validat de compania Gazprom şi de guvernul mongol, prevede construcţia unui gazoduct cu o lungime de 962 de kilometri, prevăzut cu cinci staţii de comprimare.

Gândit ca o continuare a gazoductului „Forţa Siberiei 2”, viitoarea conductă, denumită Soyuz Vostok, va transporta gaze extrase din zăcămintele siberiene către regiunile vestice ale Chinei. Odată ce va deveni operaţional, acest gazoduct va avea o capacitate de transport de 50 de miliarde de metri cubi pe an.

Mongolia a fost o ţară satelit a fostei Uniuni Sovietice până la căderea comunismului, dar în prezent este mult mai conectată economic cu vecinul său din Sud, China, către care se îndreaptă circa 90% din exporturile mongole, în special din sectorul minier.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *