Ryanair spune că nu va anula zboruri din cauza variantei Omicron a coronavirusului

Ryanair

Directorul executiv al grupului Ryanair, Michael O’Leary, a declarat că nu vede niciun motiv pentru a anula zboruri din cauza variantei Omicron a coronavirusului, iar zborurile companiei sale aeriene au fost foarte căutate pentru următoarele câteva săptămâni.

„Nu anulăm niciun zbor… Nu văd acest lucru (n. r. Omicron) ca un motiv justificat pentru a preveni călătoriile persoanelor care sunt vaccinate sau au PCR negativ”, a declarat el într-o conferință de presă la Lisabona, scrie Reuters.

„Sincer, nu credem că există riscuri pentru călătoriile aeriene în Europa din partea acelor oameni”, a spus el, adăugând totuși că Ryanair este îngrijorată de faptul că unele țări ar putea închide călătoriile aeriene, cum a fost cazul Marocului.

Problema e că multe țările au impus rapid interdicții de călătorie din Africa de Sud, unde varianta a fost descoperită pentru prima dată. Japonia și Israelul au mers și mai departe, anunțând interdicții pentru toți vizitatorii străini.

Unele companii aeriene au spus că nu modifică foarte mult programul, dar surse din industrie au spus că marii transportatori au acționat rapid pentru a-și proteja hub-urile, limitând călătoriile pasagerilor din Africa de Sud.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *