Salarii majorate la Administraţia Pieţelor Sector 5/ Consiliul Local a votat o nouă organigramă în care a schimbat denumirea funcțiilor și le-a dat salarii de încadrare mai mari

G4Media mai 31, 2023 0 comentarii
bani lei bancnote Sursa foto Economedia Ilona Andrei (2)

Consiliul Local al Sectorului 5 a adoptat organigrama, regulamentul de organizare şi funcţionare şi grila de salarizare pentru Administraţia Pieţelor Sector 5. Acest lucru a permis majorarea salariilor pentru mai mulți angajați.

Astfel, se desfiinţează funcţia de director administrativ, care avea un salariu de încadrare de 9.000 de lei, înfiinţându-se în schimb postul de director executiv, cu un salariu de 14.500 de lei.

De asemenea, se redenumeşte postul de director marketing în director vânzări, iar salariul creşte de la 9.000 de lei la 14.500 de lei. Creşte şi salariul inspectorului resurse umane de la 4.500 la 5.000 de lei, iar al consilierului juridic de la 5.000 de lei la 5.500 de lei.

Proiectul a fost criticat de către reprezentanţii USR.

„Este deplorabil, este aberant, este anormal şi vă rog să nu votaţi aşa ceva. Suntem cu greva în stradă, sunt toate categoriile sociale de bugetari care vin în faţa noastră, a politicienilor, a celor care conduceţi această ţară în momentul acesta şi ne spun ‘Vrem salarii mai mari, tăiaţi pensiile speciale’. Şi prin acest proiect ne spuneţi: creştem salariul de la 9.000 la 14.500”, a precizat consilierul local Alexandru Dimitriu (USR).

În același timp, Consiliul Local a redus la jumătate tarifele pentru Piaţa Ferentari, care, spun cei din primărie, nu funcționează la adevărata capacitate.

Astfel, închirierea zilnică a unui loc de vânzare la taraba producătorilor individuali sau pentru agenţi economici se reduce de la 10 lei/zi la 5 lei/zi. Rezervarea lunară a unei tarabe sau măsuţe pentru agenţi economici scade la 150 de lei, iar a tarabelor pentru producători individuali, la 50 de lei/lună.

Rezervarea lunară a tarabei pentru vânzarea de produse artizanale, articole pescuit, păsări exotice şi articole de uz casnic scade de la 250 de lei la 125 de lei. Ocuparea platoului cu cărucioare, aparate pentru îngheţată, dozatoare de cafea său răcoritoare scade de la 500 de lei/lună la 250 de lei/lună. De asemenea, scad preţurile pentru vânzarea de flori la 3 lei/mp/zi, iar închirierea cântarelor la 2 lei/zi.

Reprezentanţii aparatului de specialitate au precizat că piaţa Ferentari, deşi a fost modernizată de mai multe ori de-a lungul timpului, nu funcţionează la adevărata capacitate. Totodată, construcţia generează costuri de întreţinere. Intenţia autorităţii locale este să promoveze Piaţa Ferentari pentru producătorii autohtoni care deţin atestat de producător. Autorizaţia sanitar-veterinară pentru piaţă este în curs de a fi obţinută, au menţionat aceştia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *