Salariul minim va crește la 3.700 lei brut, de la 1 iulie – decizie după discuții între Guvern, patronate și sindicate

bani sute lei Sursa Foto: Facebook/ Chernitskaya Yulia

Salariul minim brut pe țară va creşte la 3.700 de lei brut, începând cu data de 1 iulie, de la 3.300 lei în prezent, a anunțat joi Guvernul, după consultări la Palatul Victoria între reprezentanții Executivului și cei ai sindicatelor și patronatelor, în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, a cărei temă centrală a fost nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată.

Astfel, salariul minim brut pe țară va crește cu 12,12%, ceea ce înseamnă o majorare netă de 242 de lei. De asemenea, deducerea fiscală de 200 de lei se va menține până la sfârșitul anului.

„De la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe. Suntem în direcţia corectă către implementarea salariului minim european. Aceasta este decizia luată astăzi, alături de sindicate și patronate, în Consiliul Tripartit”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

În cadrul întâlnirii au fost discutate și alte teme, precum asigurarea forței de muncă, atragerea banilor puși la dispoziția României prin Planului Național de Redresare și Reziliență și decuplarea punctului de amendă de valoarea salariului minim pe economie.

Sursa Foto: Facebook/ Chernitskaya Yulia

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *