Salonul auto anual de la Geneva se va încheia definitiv, după mai bine de un secol

geneva auto show Foto: gims.swiss

Salonul auto anual de la Geneva, Elveţia, se va încheia definitiv, după mai bine de un secol, din cauza scăderii interesului şi a unui mediu de piaţă dificil, au declarat vineri organizatorii, citaţi de Reuters, scrie News.ro.

Organizat pentru prima dată în 1905, Salonul Auto Internaţional de la Geneva a fost o ocazie pentru lansările de noi vehicule, în principal în Europa, atrăgând cel puţin 120 de expozanţi la apogeul său.

În ultimii ani, evenimentul de la Geneva a trebuit să concureze cu saloane auto mai mari şi mai populare, din Munchen şi Beijing.

Alexandre de Senarclens, preşedintele Comité permanent du Salon International de l’Automobile Foundation – care organizează spectacolul – a calificat decizia de a întrerupe evenimentul drept ”extrem de regretabilă”.

”Totuşi, trebuie spus că lipsa de interes manifestată de producători pentru Salonul de la Geneva, într-un context industrial dificil, concurenţa saloanelor de la Paris şi Munchen arată, care sunt favorizate de industria lor autohtonă, şi nivelurile de investiţii necesare pentru a menţine astfel de un spectacol, sună lovitura finală pentru o ediţie viitoare”, a spus el într-un comunicat.

După patru ani de întrerupere, începând cu anularea ediţiei din 2020 din cauza pandemiei de COVID, organizatorii nu au reuşit să readucă spectacolul, după ceea ce a fost catalogat drept ”un nou început” în această primăvară.

Cea mai recentă ediţie a atras doar un singur producător auto european, Renault, alături de mai mulţi chinezi, şi a atras doar 168.000 de vizitatori, mai puţin de cei 200.000 vizaţi de eveniment.

Decizia vine ca urmare a recunoaşterii faptului că Europa condiţiile de piaţă ”nu sunt propice succesului ediţiilor viitoare”, au spus organizatorii. Cu toate acestea, ei încă plănuiesc să organizeze ediţia din Qatar a salonului auto de la Geneva, în noiembrie 2025.

Foto: gims.swiss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *