Sam Altman nu se întoarce la OpenAI / Înțelegerea a picat după ore de negocieri (The Verge)

G4Media nov. 20, 2023 0 comentarii
Sam Altman open AI

După un weekend de negocieri pentru a-l readuce pe Sam Altman în funcția de CEO al OpenAI, în urma concedierii sale șocante, consiliul de administrație al companiei a luat o altă cale și l-a numit pe fostul CEO al Twitch, Emmett Shear, în calitate de CEO interimar. Shear va prelua funcția de CEO interimar al OpenAI de la Mira Murati, care s-a aliniat public cu Altman. Știrea a fost publicată pentru prima dată de The Information, transmite The Verge.

Angajarea lui Shear pare să închidă ușa ieșirii lui Altman, după ce acesta a fost concediat vineri, când consiliul de administrație a spus că nu a fost “constant sincer în comunicările sale”.

Ulterior, consiliul a început rapid să discute despre revenirea directorului general sub presiunea investitorilor și sub amenințarea unei ieșiri în masă a angajaților.

Sâmbătă seară, surse au declarat pentru The Verge că restul membrilor consiliului de administrație nu au respectat termenul limită de la ora 17.00, ora României, pentru a demisiona și pentru a-i repune în funcție pe Altman și pe colegul cofondator Greg Brockman sau pentru a se confrunta cu o serie de demisii ale personalului. După ce termenul limită a expirat, o mulțime de angajați ai OpenAI au început să își posteze sprijinul pentru Altman pe rețelele de socializare.

Altman s-a întors la biroul OpenAI în această dimineață, spunând că va fi “prima și ultima dată” când va purta o insignă de invitat – ceea ce implică faptul că fie se va întoarce în calitate de CEO, fie nu se va mai întoarce deloc. După ore de negocieri, se pare că este vorba de cea de-a doua variantă.

Photo by JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *