Samsung Electronics anunță investiții de peste 200 de miliarde de dolari în Coreea de Sud, în următorii 20 de ani, pentru a dezvolta cea mai mare bază de producere a cipurilor din lume

Redacția mart. 15, 2023 0 comentarii
semiconductori placa

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics se aşteaptă să investească în următorii 20 de ani 230 miliarde de dolari pentru a dezvolta ceea ce Guvernul de la Seul a numit cea mai mare bază de producere a cipurilor din lume, în linie cu eforturile de a extinde industria naţională de semiconductori, transmite Reuters.

Proiectul Samsung, de aproximativ 230 de miliarde de dolari este parte a planului de investiţii al sectorului privat, de 420 de miliarde de dolari, anunţat miercuri de Guvernul de la Seul. Autorităţile extind reducerile de taxe şi sprijinul pentru majorarea competitivităţii sectoarelor high-tech, inclusiv cele care implică chipuri, monitoare şi baterii.

Şi alte state au adoptat măsuri pentru stimularea industriilor interne de producere a cipurilor, inclusiv SUA, prin programul de investiţii (Inflation Reduction Act, IRA), un pachet de 369 de miliarde de dolari care prevede distribuirea de subvenţii pentru industriile verzi, precum fabricarea de baterii pentru vehiculele electrice, cipuri sau panouri solare.

“Câmpul de bătălie economic, care a început recent cu cipurile, s-a extins, ţările acordă subvenţii masive şi reduceri de taxe. Trebuie să sprijinim investiţiile private pentru a asigura viitoarea creştere, Guvernul trebuie să furnizeze locuri pentru construirea facilităţilor, mână de lucru, activităţi de cercetare-dezvoltare (R&D) şi sprijin fiscal”, a afirmat preşedintele Yoon Suk Yeol.

Pe lângă investiţiile sectorului privat, Guvernul a alocat pentru următorii cinci ani 20 de miliarde de dolari sau mai mult, dacă va fi nevoie, pentru activităţi de cercetare-dezvoltare în domeniul tehnologiilor strategice, cum ar fi inteligenţa artificială (AI). Va fi alocată anul acesta o sumă de aproximativ 360 miliarde de woni pentru dezvoltarea industriei cipurilor, şi aproximativ 76 milioane de dolari pentru infrastructura de apă şi electricitate pentru complexurile industriale.

Separat, Samsung Electronics, subsidiara Samsung Display, şi companiile afiliate Samsung SDI şi Samsung Electro-Mechanics au anunţat că intenţionează să investească în următorii 10 ani 46 de miliarde de dolari în jurul capitalei Seul pentru dezvoltarea industriei cipurilor, monitoarelor şi bateriilor.

Doi dintre cei mai mari producători globali de cipuri de memorie, Samsung Electronics şi SK Hynix Inc, sunt din Coreea de Sud.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *