Samsung Electronics va extinde producția de cipuri la cea mai mare fabrică anul viitor / Măsura contrastează cu reducerea investițiilor de către producătorii rivali de cipuri

Redacția dec. 26, 2022 0 comentarii
Samsung

Samsung Electronics  intenționează să crească anul viitor capacitatea de producție de cipuri la cea mai mare fabrică de semiconductori a sa, în pofida previziunilor privind o încetinire economică, a relatat un ziar sud-coreean, scrie Reuters.

Măsura contrastează cu reducerea investițiilor de către producătorii rivali de cipuri, pe fondul scăderii cererii și al unei supraoferte de cipuri.

Analiștii au declarat că persistența Samsung cu planurile de investiții o va ajuta probabil să câștige cotă de piață în ceea ce privește cipurile de memorie și va susține prețul acțiunilor sale atunci când cererea își va reveni.

Samsung intenționează să își extindă fabrica din Pyeongtaek, Coreea de Sud, prin adăugarea unei capacități de plachete de 12 inci pentru cipuri de memorie DRAM, a anunțat Seoul Economic Daily, citând surse industriale anonime.

De asemenea, va extinde fabrica cu o capacitate suplimentară de cipuri de 4 nanometri, care vor fi realizate în funcție de proiectele clienților, a precizat ziarul.

Samsung a refuzat să comenteze.

În octombrie, a declarat că nu ia în considerare reducerea intenționată a producției de cipuri, sfidând tendința mai largă a industriei de a reduce producția pentru a satisface cererea pe termen mediu și lung.

“Intenționăm să ne susținem planurile inițiale de investiții în infrastructură”, a declarat atunci Han Jin-man, vicepreședinte executiv al diviziei de memorii la Samsung.

În schimb, rivalul Micron Technology, producător de cipuri de memorie, a declarat săptămâna trecută că își va ajusta în jos investițiile în anul fiscal 2023 la o valoare cuprinsă între 7 și 7,5 miliarde de dolari, față de 12 miliarde de dolari în anul fiscal 2022. De asemenea, va “reduce semnificativ planurile de investiții” în anul fiscal 2024, a precizat aceasta.

Producătorul taiwanez de cipuri TSMC și-a redus în octombrie bugetul anual de investiții pentru 2022 cu cel puțin 10% și a dat o notă mai prudentă decât de obicei în ceea ce privește cererea viitoare.

 

Sursa foto: Samsung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *