Samsung va construi o uzină de cipuri în Texas, în valoare de 17 miliarde de dolari

Samsung

Gigantul sud-coreean Samsung a anunțat că va construi o uzină de cipuri în Taylor, Texas, o investiție de 17 miliarde de dolari, într-un moment în care penuria de semiconductori provoacă probleme de aprovizionare în numeroase sectoare ale industriei, potrivit Le Figaro.

„Bine ați venit în Texas, Samsung!”, a scris pe Twitter Greg Abbott, guvernatorul acestui stat sudic. „Este cea mai importantă investiție străină directă realizată vreodată în Texas”, a adăugat el.

Noua uzină, care ar urma să devină operațională până la sfârșitul lui 2024, va crea peste 2.000 de locuri de muncă calificate, a menționat Kinam Kim, vicepreședinte Samsung. Cipurile care vor fi fabricate aici vor fi utilizate în tehnologii mobile, 5G sau industria artificială, precizează grupul.

Samsung, deja prezent în Statele Unite de 25 de ani, a depus documentele pentru acest proiect în ianuarie. Grupul dorea să obțină stimulente fiscale de peste 800 de milioane de dolari în 20 de ani din partea autorităților acestui stat, în momentul în care grupul oscila între Arizona, New York și Coreea de Sud.

Lumea se confruntă în prezent cu o penurie de semiconductori, care afectează în special constructorii auto.

Gigantul american al semiconductorilor Intel a anunțat în acest an că va investi 20 de miliarde de dolari în două noi uzine în Arizona și că prevede să aloce între 20 și 80 de miliarde de euro pentru producerea de cipuri în Europa, în cursul următorilor zece ani.

Sursa foto: Samsung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *