Săptămâna începe cu o scumpire la Petrom, încă 8 bani pentru litrul de benzină și motorină. În doar 10 zile, prețul motorinei la Petrom a crescut cu 38 de bani, iar benzina s-a scumpit cu 29 de bani

petrom mihai bravu 321 - 17 oct 2022

Continuă seria scumpirilor de la Petrom, începută vineri 7 octombrie. În această dimineață, stațiile Petrom din Capitală afișează prețuri mai mari cu 8 bani față de vineri când a avut loc ultima scumpire. Prețurile din imagine sunt cele afișate stația Petrom din șoseaua Mihai Bravu 321.

Astfel, un litru de benzină standard costă în această dimineață la Petrom între 6,79 lei și 6,86 lei. Iar litrul de motorină standard costă între 8,27 lei și 8,30 lei, conform Monitorul Prețurilor.

Seria scumpirii carburanților a început acum 10 zile, vineri 7 octombrie, după mai multe săptămâni de ieftiniri. Atunci, Petrom a majorat prețurile cu patru bani la benzina standard și cu opt bani la motorina standard.

În aceste 10 zile, au avut loc mai multe majorări de prețuri, astfel că un litru de motorină costă astăzi cu 38 de bani mai mult. Prețul benzinei a urcat în aceeași perioadă cu 29 de bani. Cea de astăzi a fost a șaptea scumpire în zece zile.

La 1 octombrie, a intrat în vigoare măsura privind reducerea preţului carburanţilor cu 50 de bani pe litru, valabilă până la 31 decembrie 2022. Majorările din ultima vreme aproape au anulat efectul compensării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *