Şase ţări din Balcani au eliminat tarifele de roaming pentru apeluri şi SMS-uri

Tarife roaming

Tarifele de roaming pentru apeluri voce şi SMS-uri au fost eliminate, începând de joi, pentru aproape 18 milioane de cetăţeni din Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Serbia, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

În continuare, însă, se vor aplica plafoane pentru utilizarea gratuită a datelor mobile în regiune, a declarat adjunctul ministrului Comerţului din Serbia, Milan Dobrijevic. Acesta a apreciat că, pentru evitarea neînţelegerilor şi întreruperilor, cetăţenii ar trebui să îşi consulte furnizorul de telecomunicaţii cu privire la serviciile incluse în pachetele lor de telefonie mobilă.

În plus, vor exista în continuare unele diferenţe. De exemplu, Kosovo renunţă la tarifele de roaming pentru apeluri şi mesaje text efectuate în celelalte cinci ţări dar orice utilizare a datelor mobile va fi plătită.

Cele şase ţări din Balcani au convenit încă din luna aprilie 2019 o eliminare a tarifele de roaming pentru teritoriul lor. În luna iulie a aceluiaşi an a intrat în vigoare o reducere a tarifelor regionale de roaming. Următorul pas avut în vedere de cele şase ţări este eliminarea tarifelor de roaming pentru traficul cu Uniunea Europeană.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *